søndag, december 3
Shadow

5 gode råd til at forebygge stress

Sponsoreret

Stress er blevet det man kalder en folkesygdom. Næsten alle har haft stress inde på livet. Enten igennem venner, kolleger eller sig selv. Men hvordan forebygger du bedst stress? Her får du fem råd, der kan hjælpe dig på vej.

 1. Tal om det:
  Hvis du føler dig stresset, skal du få snakket om det, også for din egen skyld. Hvis du går og gemmer det, ender det med at eksplodere, og du går ned med stress. Brug dine venner og familie og få talt dine følelser igennem med dem. De kan også se symptomerne, før du selv kan.
 2. Sov ordentligt:
  En af de største grunde til stress, er at folk ikke får en ordentlig nattesøvn. Så sørg for ikke at sidde oppe og arbejde hele natten. Gør sengetiden til et frirum, hvor du ikke tænker på arbejde. Læg smartphone og tablet væk en time før sengetid.
 3. Dyrk motion:
  Motion hjælper på stort set alt, også stress. Husk at løbe en tur eller træn med vennerne. Når kroppen har det godt, har sindet det også. Hvis du sørger for at bevæge dig i løbet af dagen, bliver kroppen træt, og du kan nemmere falde i søvn om aftenen.
 4. Snak med en terapeut
  Hvis du kan mærke, at du er ved at blive stresset, kan det være en god ide at opsøge en psykolog eller terapeut. Blandt andet terapiformen metakognitiv terapi, kan hjælpe med at forebygge stress. Metakognetiv terapi indebærer at du accepterer, at de negative tanker er der, og i stedet fokuserer på at bruge mindre tid på dem.
 5. Meditation og mindfullness
  At meditere er en rigtig god metode til at få ro på tankerne og fred i kroppen. Når du mediterer, giver du hjernen en pause og mulighed for at restituere efter en lang arbejdsdag.