lørdag, juni 22
Shadow

Har du problemer med at se?

Sponsoreret

Hvis du har problemer med at se alt klart, er det måske tid til en synsprøve. Med en synsprøve bliver du klar over, hvor stærkt eller svagt dit syn er. 

Synsprøven
Det kan godt virke lidt overvældende, at du skulle få undersøgt sit syn. Primært fordi man højst sandsynligt har en formodning om, at man efterfølgende skal investere i briller eller kontaktlinser. Det behøver dog slet ikke være sådan. Synsprøven foregår stille og roligt inde hos din lokale optiker. Du skal blandt andet kunne fortælle hvad der står på en lystavle foran dig, mens du bliver udsat for forskellige styrker. Dette er med til at afgøre, hvilken styrke dine øjne har -og om du er nær -eller langsynet. Er du det mindste i tvivl om, om dit syn er knivskarpt, så book en synsprøve allerede i dag.

Bestimmung der Sehstärke, Brillenbestimmung mit einem Phoropter in einer Augenarztpraxis

Efter synsprøven
Efter synsprøven, som typisk ikke tager længere en et kvarters tid, ved du om du har brug for briller eller læsebriller. Herfra skal du så tage stilling til, om du vil investere i briller eller kontaktlinser til dit individuelle behov. Der er fordele og ulemper ved begge dele, men det afhænger jo nok mest af, hvordan du selv har det med at have briller på, eller at have kontaktlinser på øjnene. Prøv dig frem med briller og find ud af, om du kan forene dig med at skulle investere i briller. Hvis dette ikke fungerer for dig, kan du få kontaktlinser i stedet. Tag en snak med din lokale optiker, når du har været inde til synsprøven. De vil meget gerne hjælpe dig med dine spørgsmål.