mandag, april 15
Shadow

Hvad for en donkraft vil du have?

Sponsoreret

Når man skal vælge donkraft er det særligt vigtigt at være opmærksom på hvor meget den skal kunne løfte, og også hvor meget det må kræve at løfte donkraften. Derfor er det godt at overveje om donkraften skal stå på en fast plads, eller om den skal med ud til opgaver på landevejene.

En donkraft er ikke bare en donkraft, men løfter fra 1 til 50 tons og fås i mange forskellige modeller. Du kan få en højtløfter donkraft til store tunge maskiner, og en saksedonkraft, donkraft til luft, flaskedonkraft og også donkrafte i en lav model.

 

Det er svært at forestille sig at skifte dæk uden en donkraft, men hvad hvis det var en traktor eller en gaffeltruck der skulle have skiftet dæk, kunne en almindelig saksedonkraft klare det? Det er muligt at overbelaste en donkraft, og det er derfor fornuftigt at undersøge hvor meget vægt den kan klare. Har du gentagne opgaver med tungt maskineri bør det dirigere en jagt efter den rette donkraft til formålet.

Der findes også specielle donkrafte til f.eks. løft af en gaffeltruck, og der findes andet tilbehør som kan gøre opgaver der involverer løft bedre. Der findes for eksempel en løftebom til donkraft, og der findes gummiklodser til flaskedonkraft.